Warning: The magic method __get() must have public visibility and cannot be static in /var/www/vhosts/zevenxzeven.nl/httpdocs/library/Zend/Session/Namespace.php on line 247 Warning: The magic method __set() must have public visibility and cannot be static in /var/www/vhosts/zevenxzeven.nl/httpdocs/library/Zend/Session/Namespace.php on line 269 Warning: The magic method __isset() must have public visibility and cannot be static in /var/www/vhosts/zevenxzeven.nl/httpdocs/library/Zend/Session/Namespace.php on line 353 Warning: The magic method __unset() must have public visibility and cannot be static in /var/www/vhosts/zevenxzeven.nl/httpdocs/library/Zend/Session/Namespace.php on line 373 Warning: The magic method __call() must have public visibility and cannot be static in /var/www/vhosts/zevenxzeven.nl/httpdocs/library/Zend/Db/Table/Row/Abstract.php on line 880 website religieus erfgoed

Verhalen

Welkom op de website van zevenxzeven

2008 was het Jaar van het Religieus Erfgoed. In dit jaar werden in Zeeland zeven x zeven verhalen verzameld bij religieus erfgoed. De verhalen worden verteld door Zeeuwen van nu: jonge en oude, allochtone en autochtone, bekende en onbekende inwoners van deze provincie. Ze vertellen bij voorwerpen, gebouwen, gebruiken of plekken in het landschap die verwijzen naar het religieus erfgoed. Van veel verhalen is de plek te bezoeken. De verhalen van het religieus erfgoed zijn weer actueel in de Jaren van het Immaterieel Erfgoed, 2011 en 2012.

lees meer

Verhalen

Het project zevenxzeven is een initiatief van de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ). In het Jaar van het Religieus Erfgoed werden zeven maanden lang zeven verhalen verzameld bij materieel en immaterieel religieus erfgoed in Zeeland.

'zevenxzeven' is opgedragen aan de vertellers van de 49 verhalen. Opvallend was het enthousiasme waarmee zij hun medewerking verleenden aan dit project. Er wordt wel gezegd dat Zeeuwen stug zijn en moeite hebben met het uiten van hun emoties. Tijdens de open en vaak diepgaande gesprekken met Jolanda Geerse was daar weinig van te merken. Het was niet zo dat alle gesprekken even gemakkelijk waren. Het religieus erfgoed roept mooie, grappige en ontroerende emoties op, maar legt ook schrijnende of verdrietige herinneringen bloot. Toch was er altijd de bereidheid om verder te vertellen over hoe zij het erfgoed ervaren en welke betekenis dit voor hen heeft. Om eventuele onjuistheden of verkeerde interpretaties te voorkomen zijn de verhalen eerst aan de vertellers voorgelegd, alvorens over te gaan tot publicatie.

Zonder de vertellers waren deze website en het gerelateerde boek niet tot stand gekomen. Hun ervaringen en betekenis opent ons de ogen voor het Zeeuwse religieus erfgoed. Wij willen iedereen die een bijdrage heeft geleverd dan ook oprecht bedanken voor de mooie, indringende en inspirerende gesprekken, die hebben geleid tot deze verhalen, en voor de gastvrijheid die wij hebben ontvangen.

De verhalen zijn in vijf groepen onderverdeeld. Door op een thema te klikken krijgt u toegang tot deze gerelateerde verhalen.
U heeft de keuze uit de volgende thema's:

Gebouwen

Gebruiken

Omgevingen

Verwijzingen

Voorwerpen

Voor deze site is Macromedia Flash Player nodig.

zoeken