Verhalen

Welkom op de website van zevenxzeven

2008 was het Jaar van het Religieus Erfgoed. In dit jaar werden in Zeeland zeven x zeven verhalen verzameld bij religieus erfgoed. De verhalen worden verteld door Zeeuwen van nu: jonge en oude, allochtone en autochtone, bekende en onbekende inwoners van deze provincie. Ze vertellen bij voorwerpen, gebouwen, gebruiken of plekken in het landschap die verwijzen naar het religieus erfgoed. Van veel verhalen is de plek te bezoeken. De verhalen van het religieus erfgoed zijn weer actueel in de Jaren van het Immaterieel Erfgoed, 2011 en 2012.

lees meer

Disclaimer

De 49 basisteksten, geschreven door Jolanda Geerse, en de bijbehorende foto’s, gemaakt door Mechteld Jansen, zijn eigendom van de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ) en mogen, tenzij anders overeen gekomen, niet zonder voorafgaande toestemming door derden worden gebruikt.

De SCEZ wil met deze website het religieus erfgoed in Zeeland in brede kring toegankelijk maken. Het is op geen enkele wijze de bedoeling een voorkeur uit te spreken voor een bepaalde categorie religieus erfgoed of een bepaalde religie.
De SCEZ is niet verantwoordelijk voor de juistheid van de door de vertellers verstrekte en in de verhalen verwerkte informatie van zevenxzeven.

zoeken